Ανακοινωσεις/news

Προσκληση για εκλογες, κοπη πιτας και συναυλια!

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του καλλιτεχνικού σωματείου ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ αλλά και κάθε φίλο και φίλη που θα ήθελε να εγγραφεί ή απλά να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες του σωματείου μας, να προσέλθει στην αίθουσα της φιλαρμονικής στον Ποταμό την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 18:30. Θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, απολογισμός πεπραγμένων του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή νέου για την επόμενη τριετία. Θα ακολουθήσει κοπή πίτας και μικρή συναυλία των μουσικών συνόλων της Φιλαρμονικής.

Πιό συγκεκριμένα:

18:30: Ο πρόεδρος του ΔΣ θα κάνει απολογισμό των διοικητικών πεπραγμένων του σωματείου για το έτος 2022. Θα γίνει ανάγνωση της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής, συζήτηση και ψηφοφορία έγκρισης του Οικονομικού Απολογισμού και των Διοικητικών Πεπραγμένων της παραπάνω χρήσης

19:15: θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής για την περίοδο 2023-2026.

20:00 : Θα γίνει η κοπή πίτας του σωματείου μας.

20:15: Θα πραγματοποιηθεί μικρή συναυλία της μπάντας της φιλαρμονικής, του τζαζ γκρουπ και της χορωδίας.

21:00: Λήξη της εκδήλωσης

Θα χαρούμε να σας δούμε!

Εκ μέρους του ΔΣ της ΦΠΚ

ο πρόεδρος

Παναγιώτης Λευθέρης

Χριστουγεννιατικες ευχες απο την Φιλαρμονικη (με φωτογραφιες και βιντεο)

Ο διευθυντής και τα μέλη της μπάντας της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων εύχονται σε όλους ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Η μπάντα μας έδωσε και φέτος εορταστικό τόνο με τις εμφανίσεις της την Κυριακή στον Ποταμό και την Δευτέρα στον Καραβά παίζοντας μια επιλογή από το χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριό της .

Το πρωί της Κυριακής 18/12 η μπάντα έπαιξε έξω από το Πνευματικό Κέντρο Ποταμού και στην πλατεία συνδυάζοντας την εμφάνισή της με τις εκδηλώσεις για τα παιδιά που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα “ΚυΜαΛο” καθώς και με το παζάρι του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού.

Την Δευτέρα 19/12 το βραδάκι πραγματοποιώντας την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη “γύρα” η μπάντα μας επισκέφτηκε τον Καραβά όπου στήθηκε μικρή γιορτή στην αυλή του “Φούρνου του Καραβά” με πολύ κέφι γλυκίσματα και τσίπουρο. Εκτός από την μουσική της μπάντας τραγουδήθηκαν κάλαντα και από την πρωτοεμφανιζόμενη Ομάδα Τραγουδιού της Φιλαρμονικής. Ευχαριστούμε πολύ τους κατοίκους του χωριού για την θερμή υποδοχή καθώς και τον “Φούρνο του Καραβά” της οικογένειας Κορωναίου για την φιλοξενία και την οργάνωση της γιορτής.

Ο διευθυντής της μπάντας Παναγιώτης Λευθέρης εύχεται χρόνια πολλά σε όλους και συγχαίρει και ευχαριστεί τους εθελοντές μουσικούς, τα μέλη της που έσπευσαν να συνδράμουν τις εκδηλώσεις:

Τρομπέτες: Μάνος ΤριφύλληςΚώστας Παπαχριστόπουλος, Χρύσα Κουτσιαύτη, Χρυσούλα ΚατσουλώτουΠαύλος Κορωναίος, Annabell Schniering . Αλτικόρνα: Γιώργος ΚασιμάτηςΕλένη Μάλη, Θανάσης Σάμιος. Ευφώνια και βαρύτονα: Γιώργος ΧρυσαφίτηςΔημήτρης Μπουτέλης. Σαξόφωνα: Seppo SekuΕιρήνη ΠεργαμιάνDieneke Jansen- Koops.Τούμπα: Θανάσης Τριφύλλης Κρουστά: Μάνος Βασιλάκης, Νίκος Τσατσόγλου.

Χριστουγεννιατικα της Φιλαρμονικης – Christmas events of Philharmoniki

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Φιλαρμονική μας θα δώσει εορταστικό τόνο στις ημέρες των Χριστουγέννων. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία του Ποταμού θα παίζει κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου το βραδάκι θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη “γύρα” στα χωριά. Φέτος θα βρίσκεται στις 6:30 στην Αγία Πελαγία και στις 7:30 στον Καραβά. Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε μαζί!

As every year, this year our wind band will set a festive tone for the Christmas days. On Sunday 18 December from 12:00 noon at the Potamos Square, the Philharmonic will play carols and Christmas songs. On Monday 19 December in the evening it will carry out the traditional Christmas “round” in the villages. This year he will be at 6:30 in Agia Pelagia and at 7:30 in Karavas. We are waiting for you to sing together!

Εορτασμος επετειου 28ης Οκτωβριου 2022

Η Φιλαρμονική μας συνέπραξε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Ποταμό και στην Χώρα παιανίζοντας τον Εθνικό Ύμνο καθώς και εμβατήρια για τις παρελάσεις των σχολείων. Μετά το πέρας της παρελάσεως στην Χώρα έπαιξε μια διασκευή της “Πορτοκαλιάς του Καραβά” και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο.

Ο διευθυντής της μπάντας Παναγιώτης Λευθέρης εύχεται εκ μέρους της Φιλαρμονικής χρόνια πολλά σε όλους και συγχαίρει και ευχαριστεί τους εθελοντές μουσικούς, τα μέλη της που έσπευσαν να συνδράμουν στην εκδήλωση:

Τρομπέτες: Μάνος ΤριφύλληςΚώστας Παπαχριστόπουλος, Χρύσα ΚουτσιαύτηΝίκος ΚασιμάτηςΧρυσούλα Κατσουλώτου, Παύλος Κορωναίος, Annabell Schniering . Αλτικόρνα: Γιώργος ΚασιμάτηςΕλένη Μάλη. Ευφώνια και βαρύτονα: Φώτης Γερακίτης,  Δημήτρης Μπουτέλης. Σαξόφωνα: Seppo Seku, Ειρήνη Περγαμιάν, Dieneke Jansen- Koops, Natalia (Νατάσσα) Munteano. Κρουστά: Μάνος Βασιλάκης, Κώστας Ροζής, Νίκος Τσατσόγλου.

Η Φιλαρμονικη στον εορτασμο της Μυρτιδιωτισσης.

Η μπάντα της Φιλαρμονικής μας, μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω κορωνοϊού, συμμετείχε και πάλι στον εορτασμό της πολιούχου των Κυθήρων, της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας . Συνόδεψε την λιτάνευση της εικόνας γύρω από την μονή και μετά το τέλος της θείας λειτουργίας έπαιξε μερικά κομμάτια από το ρεπερτόριό της. Ο διευθυντής της μπάντας Παναγιώτης Λευθέρης εύχεται εκ μέρους της Φιλαρμονικής χρόνια πολλά σε όλους και συγχαίρει και ευχαριστεί τους εθελοντές μουσικούς που έσπευσαν να συνδράμουν στην εκδήλωση:

Τρομπέτες: Μάνος ΤριφύλληςΚώστας Παπαχριστόπουλος, Νίκος ΚασιμάτηςΠαύλος Κορωναίος. Αλτικόρνο: Ελένη Μάλη. Ευφώνια και βαρύτονα: Γιώργος ΧρυσαφίτηςΦώτης Γερακίτης,  Δημήτρης Μπουτέλης, Χρόνης Γερακίτης. Σαξόφωνα: Seppo Seku, Ειρήνη Περγαμιάν.Τούμπα: Θανάσης Τριφύλλης. Κρουστά: Μάνος Βασιλάκης, jan Holland, Χρυσανθή Γεωργιάδου, Νίκος Τσατσόγλου.

Ευχαριστεί επίσης τον πρόεδρο και το ΔΣ της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων καθώς και τα μέλη της επιτροπής της μονής για την υποστήριξη!

Our marching band (Philharmoniki Potamou Kythiron), after 3 years of absence due to coronavirus, participated again in the celebration of the patron saint of Kythera, Panagia Myrtidiotissa. It accompanied the procession of the icon around the monastery and after the end of the divine service played some pieces from its repertoire. The director of the band Panayotis Leftheris give wishes to everyone on behalf of the band and congratulates and thanks the volunteer musicians who rushed to assist in the event:

Trumpets: Manos Trifyllis, Kostas Papachristopoulos, Nikos Kasimatis, Pavlos Koroneos. Alto Horn: Eleni Mali. Euphoniums and baritones: Giorgos Chrysafitis, Fotis Gerakitis, Dimitris Butelis, Chronis Gerakitis. Saxophones: Seppo Seku, Irini Pergamian.Tuba: Thanasis Trifyllis. Percussion: Manos Vasilakis, Jan Holland, Chrysanthi Georgiadou, Nikos Tsatsoglou.

He also thanks the chairman and the Board of Directors of the Property Committee of Kythera and Antikythera and the members of the monastery’s committee for their support!

βίντεο: Νίκος Κασιμάτης

Video: Natalie Poteri

Video : Τάκης Πολίτης, Αdelin Ραδιόφωνο Κυθήρων

Συναυλια Φιλαρμονικης στον Ποταμο 3-8-22/Potamos concert 3-8-22

Η Φιλαρμονική μας ξεκίνησε την σειρά συναυλιών που πραγματοποιεί τον Αύγουστο, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων, με μια συναυλία δρόμου στην πλατεία του Ποταμού παίζοντας μια επιλογή διασκευών από το ρεπερτόριό της . Το γεγονός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Επόμενη συναυλία την Τετάρτη 10 του μήνα στις 21:30 στο λιμανάκι του Αβλέμoνα.

Ο διευθυντής της μπάντας μας Παναγιώτης Λευθέρης ευχαριστεί όλα τα μέλη της, τους μουσικούς που έσπευσαν να συνδράμουν την εκδήλωση:

Τρομπέτες: Μάνος ΤριφύλληςΧρύσα ΚουτσιαύτηΝίκος ΚασιμάτηςΧρυσούλα Κατσουλώτου. Αλτικόρνα: Γιώργος ΚασιμάτηςΕλένη ΜάληΘανάσης Σάμιος. Ευφώνια και βαρύτονα: Γιώργος ΧρυσαφίτηςΦώτης Γερακίτης,  Χρόνης Γερακίτης, Δημήτρης Μπουτέλης. Σαξόφωνα: Lyle Link,  Seppo Seku, Stéphane Sclison.Τούμπα: Θανάσης Τριφύλλης. Κρουστά: Χλόη Καμπέρου, Χριστίνα Κάραζη, Νίκος Τσατσόγλου.

Our marching band started the series of concerts that takes place in August as part of the cultural events of the Municipality of Kythera with a street concert in Potamos Square playing a selection of arrangements from its repertoire.The event left the best impressions and was applauded by the people. Next concert is on Wednesday the 10th at 21:30 at Avlemona’s little gulf.

The conductor of our band Panayotis Leftheris thanks all the members of the band, the musicians who rushed to assist the event:

Trumpets: Manos Trifyllis, Chrysa Koutsiaflti, Nikos Kasimatis, Chrysoula Katsoulotou. Alto Horns:  Giorgos Kasimatis, Eleni Mali, Thanasis Samios. Euphonies and baritones: George Chrysafitis, Fotis Gerakitis, Chronis Gerakitis, Dimitris Boutelis. Saxophones: Lyle Link, Seppo Seku, Stéphane Sclison.Tuba: Thanasis Trifyllis. Percussion: Chloe Kaberou, Christina Karazi, Nikos Tsatsoglou.

Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

Ευχαριστούμε την Natalia (Νατάσα) Munteanu την Μαρία Λάμπρου, τον Νίκο Χρυσαφίτη και την Καλυψώ Μιχαλακάκη για τα βίντεο και τις φωτογραφίες που μας προμηθεύσανε. Επεξεργασία: Παναγιώτης Λευθέρης

Μουσικες εκδηλωσεις τις Τεταρτες του Αυγουστου!

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων, η Φιλαρμονική μας οργανώνει 3 μίνι συναυλίες δρόμου με κομμάτια από το ρεπερτόριό της, στην Αγία Πελαγία (4/8, 9μ.μ. κάτω από το παλιό τελωνείο), στον Αυλαίμωνα (11/8, 8:30μ.μ. στο Λιμανάκι) και σε Λιβάδι – Χώρα (18/8, 8μ.μ. & 9μ.μ. αντίστοιχα). Θα κλείσουμε με ένα happening στο παζάρι του Ποταμού την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου. Θα χαρούμε να σας δούμε!

Η Φιλαρμονικη παλι κοντα σας…

Μετά από ακριβώς ένα χρόνο απουσίας η Φιλαρμονική επιστρέφει για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα μουσικής με ένα μικρό happening την Κυριακή στο παζάρι του Ποταμού λίγο μετά τις 12…

Ιντερνετική παρουσίαση της εικαστικής ομάδας της Φιλαρμονικής “Chorus Effect” στους Φίλους Μουσείων στις 24/1

Πληροφορίες για την παρακολούθηση της παρουσίασης στο Zoom:

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 6μμ Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/75691588659…

Meeting ID: 756 9158 8659

Passcode: ATW42H

Topic: Creative Kythera

Time: Jan 24, 2021 06:00 PM Athens

Φωτογραφίες και βίντεο από την συναυλία στην αίθουσα της Φιλαρμονικής 29-5-2019 / Photos & video from the concert in Philharmoniki Hall

 

Το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαΐου δόθηκε συναυλία μουσικής δωματίου στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων. Η συναυλία έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας της Φιλαρμονικής μας με την βρετανική ορχήστρα εγχόρδων Allcomers και του project που κάνουν στα Κύθηρα  τα τελευταία 15 χρόνια . Έπαιξαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του βρετανικού συνόλου  Ruth Gibson βιόλα, Adi Tal, τσέλο και η Ελληνίδα δεξιοτέχνης του παραδοσιακού  βιολιού Δανάη Λουκίδη. Ερμήνευσαν κομμάτια των Ι.Σ. Μπαχ, Φ. Γκλάς, Ε. ΦινιςΠ.Χίντεμιθ και Α.Nισιμούρα . Επίσης έπαιξαν σε πρώτη εκτέλεση ένα μικρό κομμάτι για βιόλα και τσέλο του μαέστρου της μπάντας μας Παναγιώτη Λευθέρη με το όνομα “Νέα Γέννηση” (“New Birth”)  που ήταν ειδικά γραμμένο για την φετινή  συναυλία και αφιερωμένο στην οικογένεια του παλαιού μέλους της μπάντας μας Γιώργου Χρυσαφίτη.

“New Birth” Του Παναγιώτη Λευθέρη:

 

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν η Δανάη Λουκίδη έπαιξε και τραγούδησε ανατολίτικους αυτοσχεδιασμούς και ένα παλιό τραγούδι από την Σμύρνη συνοδεία εγχόρδων. Η συναυλία αυτή φέτος, όπως και κάθε χρόνο, αποτέλεσε ένα από τα ελάχιστα μουσικά γεγονότα που έχουν σχέση με κλασσική μουσική στο νησί και λόγω του υψηλού της επιπέδου αποτέλεσε πόλο έλξης για  πλήθος μουσόφιλων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσά μας και έφυγαν ενθουσιασμένοι. Ευχαριστούμε τις ταλαντούχες ερμηνεύτριες καθώς και τον οργανωτή του αξιόλογου αυτού πρότζεκτ Chris Shurety που ακούραστα εμπλουτίζει με νέες ιδέες κάθε χρόνο την παραμονή του συνόλου στα Κύθηρα και προσφέρει στο νησί μας υψηλού επιπέδου μουσικό πολιτισμό.

Η Δανάη Λουκίδη τραγουδάει και αυτοσχεδιάζει:

 

On the evening of Wednesday 29 May, a chamber music concert was given at the hall of Kythera  Philharmonic in Potamos. The concert took place in the framework of the collaboration of our Philharmonic with the British string orchestra Allcomers and the project they have been doing in Kythera for the last 15 years. The tutors of the British ensemble Ruth Gibson, viola, Adi Tal, cello performed compositions by I.S. Bach, Ph. Glass, E. Finis, P. Hindemith and A. Nishimura. They also played a new work for violin and cello by our bandmaster Panayotis Leftheris named “New Birth” which was specially written for this year’s concert and dedicated to the family of our old band member Yiorgos Chrysafitis.

The surprise of the evening was when Danae Loukidis a virtuoso of greek traditional violin and a tutor as well, played and sang improvisations and an old song from Smyrna accompanied by strings. This concert was one of the few musical events related to classical music on the island and due to its high level, it was a pole of attraction for a number of audiophiles who filled our hall and left it with enthusiasm. We thank the talented performers as well as the organizer of this remarkable project, Chris Shurety, who tirelessly enriches it with new ideas every year offering us a high-level musical culture event.

Φωτογραφίες και βίντεο: Κοσμάς Μεγαλοκονόμος, Μαρία Σχινά, Παναγιώτης Λευθέρης

Συναυλία στην αίθουσα της Φιλαρμονικής/Concert at Philharmoniki Hall

Σας προσκαλούμε στην συναυλία που κάνουν κάθε χρόνο στην αίθουσά μας οι εκπαιδεύτριες της ορχήστρας εγχόρδων Allcomers. Πρόκειται για τις επαγγελματίες σολίστ εγχόρδων οργάνων Adi Tal στο τσέλο, Ruth Gibson  στην βιόλα και Δανάη Λουκίδη στο βιολί.  Θα παίξουν έργα των συνθετών Ι.Σ. Μπαχ, Φ. Γκλάς, Ε. Φινις, Π.Χίντεμιθ ,και Α.Nισιμούρα. Και φέτος όπως κάθε χρόνο θα παίξουν σε πρώτη εκτέλεση ένα μικρό κομμάτι του μαέστρου της μπάντας μας Παναγιώτη Λευθέρη που αυτή την φορά ονομάζεται “Νέα Γέννηση” (“New Birth”) και είναι ειδικά γραμμένο για την περίσταση. Επίσης η ελληνίδα δεξιοτέχνης του βιολιού Δανάη Λουκίδη θα μας κάνει μια παρουσίαση οθωμανικής κλασσικής μουσικής.

Την Τετάρτη που μας έρχεται 29 Μαϊου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα της Φιλαρμονικής. (Είσοδος από Πνευματικό Κέντρο). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

afisa

Allcomers Music presents

Danai Loukidi (violin) Ruth Gibson (viola) and Adi Tal (cello) in Concert

8pm Wednesday 29th May Potamos Philharmoniki Centre

Featuring Ottoman Classical music  and works by J.S.Bach, Ph.Glass, Ed Finnis, P.Hindemith,A. Nishimura and the premiere of ‘New Birth’ by Panayotis Leftheris for viola and cello.

Φιλαρμονική Μάιος 2019/May activities of Philharmoniki

21 Μαϊου: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ένωση των Επτανήσων που έγιναν στην Χώρα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου.

21st of May: Celebrations in Chora for the anniversary of the union of Ionian Islands with Greecε in the presence of the President of Greek Republic Mr. Pavlopoulos.

12 Μαϊου: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Κυθήρων Οσίου Θεοδώρου.

12 of May: Participation in the celebrations for st. Theodore of Kythera.

3 Μαϊου: Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Ποταμό.

3rd of May: Litany of the Holly Icon of Vergin Maria Mirtidiotissa in Potamos.

Φωτογραφίες: Τάκης Πολίτης (Adelin), Ειρήνη Βενέρη – Τραβασσάρου, Aδαμαντία Χλέτζου

Εορτασμός 25ης Μαρτίου/ 25th of March Celebrations

H Φιλαρμονική μας, όπως κάθε χρόνο, κάλυψε μουσικά τους εορτασμούς της εθνικής επετείου στην Χώρα και στον Ποταμό.

Our Philharmonic, as every year, covered musically the anniversary celebrations for the Greek Independence Day, in Chora and Potamos.

 

 

 

Φωτογραφίες και βίντεο PHOTO CERIGO Βαλέριος Καλοκαιρινός, Ρενάτα Πανταζίδου

και 3φωτογραφίες της Κατερίνας Κασιμάτη.

Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης του σωματείου “Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων”

Το σωματείο Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων καλεί τα μέλη του, καθώς και όσους φίλους επιθυμούν να εγγραφούν, να προσέλθουν στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στο Ποταμό την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα. Θα γίνει ενημέρωση για τις δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε καθώς και οικονομικός απολογισμός. Επίσης θα διεξαχθεί συζήτηση για το μελλοντικά σχέδια και την εξέλιξη του θεσμού.

Με τιμή

ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Παναγιώτης Λευθέρης

Κυριακή της Ορθοδοξίας – Η Φιλαρμονική στην λιτάνευση της Εικόνας στο Λιβάδι

Η Φιλαρμονική, όπως κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, συμμετείχε στην λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο πέρασμά της από το Λιβάδι.

As every year on the Sunday of Orthodoxy, the Philharmonic participated at the litany of the holy icon of Virgin of Myrtidiotissa in its passage from Livadi.

 

 

 

φωτογραφίες  και βίντεο Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου.

Photos and video by Irini Veneri Travasarou

Καρναβάλι Ποταμού 2019/Potamos Carnival 2019

 

Η Φιλαρμονική συμμετείχε και φέτος στο καρναβάλι του Ποταμού (10-3) με το  “The Entairtainer” του Scot Joplin, ένα  aποκριάτικο pot-pourri  και για πρώτη χρονιά με ένα session κρουστών.

Our marching band participated this year at the Potamos Carnival (10-3) playing Scot Joplin’s “The Entairtainer”, a potpourri of pop songs and for the first time, with a percussion session.

 

 

Το βίντεο είναι παρμένο από το live streaming  της εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Photo Cerigo του Βαλέριου Καλοκαιρινού. Φωτογραφίες  Natalia Munteanu και άλλων.

This video is taken from a live streaming coverage of the carnival, shooted by Photo Cerigo and Valerios Kalokerinos. Photos by Natalia Munteanu and others.

Από τα εγκαίνια της έκθεσης “Στοιχεία” 16-2-2019 / “Elements” opening

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων έγιναν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης με το όνομα “Στοιχεία” που επιμελήθηκε η εικαστική ομάδα Chorus Effect. Η μπάντα μας συμμετείχε στην εκδήλωση παίζοντας μια μικρή επιλογή από το ρεπερτόριό της. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην οργάνωση και προσέφεραν ποτά και μεζέδες καθώς και  τους φίλους  που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Η έκθεση θα παραμείνει στην αίθουσα μέχρι το καλοκαίρι και θα είναι ανοιχτή στους επισκέπτες κάθε Κυριακή 11:00 – 14:00. Για επίσκεψη σχολικών και άλλων ομάδων επικοινωνήστε μαζί μας.

 

On Saturday, 16 February, the opening of the new exhibition under the name “Elements”, which was curated by the art group “Chorus Effect “, took place in the hall of the Philharmonic Association of Kythera. Our band participated in the event by playing a small selection of the repertoire. We thank those who helped with the organization and offered drinks and snacks as well as the friends who honored us with their presence! The exhibition will remain in the hall until the summer and will be open to visitors every Sunday from 11:00 to 14:00. For schools and other group visits, contact us.

Νέα έκθεση / New Exhibition: “Στοιχεία”/ “Elements”

Αυτή η έκθεση είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες.Τα εκθέματα είναι αντικείμενα που εσείς μας δώσατε. Κλέβω από το πρόγραμμα της έκθεσης:

“Τα αντικείμενα αυτά, αρχίζουν να αποκαλύπτονται μπροστά μας. Μαζί και ξεχωριστά, θα μας πουν ιστορίες για εμάς και για τους άλλους, φίλους ή αγνώστους, για αυτούς που τα έχασαν και για όσους τα βρήκαν. Θα μας συνδέσουν με το παρελθόν και ίσως να προσφέρουν κάποια ενόραση για το παρόν ή και το μέλλον. Μέσω της συλλογικής πράξης του μοιράσματος, τα αντικείμενα αυτά μας συνδέουν τον ένα με τον άλλο, δημιουργώντας μια νέα ιστορία (Ιστορία)”.

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της νέας  έκθεσης  με το όνομα “Στοιχεία” την οποία θα φιλοξενήσει τους επόμενους μήνες η αίθουσά μας.   Την επιμελείται και πάλι  η εικαστική ομάδα της Φιλαρμονικής  “Chorus Effect”.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 19:00 Αίθουσα Φιλαρμονικής Ποταμού. Είσοδος ελεύθερη.

Elements greek mail

This exhibition is completely different from the previous ones. The exhibits are objects that you gave us. I quote from the show’s program note:

“If we take time to observe and examine them, the objects begin to unfold before us. Together and apart, they will tell stories: about us and about others, friends or strangers, about those who lost and those who found them. They will link us to the past, and perhaps offer some insight into the present and even the future. Through this collective act of sharing, the objects connect us with each other and create a new story (history).”

We invite you to the opening of the new exhibition with the name “Elements” which will be hosted at our hall and is curated by the “Chorus Effect”  group.

Saturday 16th of February 19:00 Potamos Philharmonic Hall. Free entrance.

thumbnail_Elements eng mail

 

Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων 2018/Kythera Marching Band 2018

Με αυτόν τον φωτογραφικό απολογισμό αποχαιρετούμε τον χρόνο που έφυγε και καλωσορίζουμε αυτόν που έρχεται. Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

With this photo report, we bid farewell to the year that left and welcome the one who comes. The MARCHING BAND OF KYTHERA wishes you a HAPPY NEW YEAR!

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου θα πραγματοποιήσει φέτος την “γύρα” της, η μπάντα της Φιλαρμονικής!  Θα συνεργαστεί  με την Θεατρικό Εργαστήρι Κυθήρων καθώς και με το κουαρτέτο “ΜαΔεΓιάΜι”, για να σας αφηγηθεί Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες και να σας παίξει εορταστικές μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα. Στην έδρα μας στον Ποταμό φέτος, αλλά και στην Χώρα, όπως πριν 4 χρόνια, θα μας υποδεχτούν με μελομακάρουνα και τσίπουρο! DSC_0060 Ελάτε στην εκδήλωσή μας να φτιάξουμε μαζί εορταστική ατμόσφαιρα:

Στον Ποταμό:  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 20:00 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής.

Στην Χώρα:  Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 20:00 στο Μερκάτο.

Είσοδος ελεύθερη.

Εθνική εορτή 28ης Οκτωβρίου 2018- 28th of October National day

Η Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων πλαισίωσε για ακόμη μια χρονιά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Χώρα και στον Ποταμό.

The marching band of Potamos Philharmonic of Kythera accompanied for another year the celebrations of the national day of 28 October in Chora and Potamos.

Φωτογραφίες Ελένη Χάρου, Κατερίνα Κασιμάτη

Απο τα εγκαινια της εκθεσης “Εικονοφωνια” 12-10-18 / From the opening of the new exhibition of Philharmoniki hall.

Στις 12 Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης που θα φιλοξενεί ο εκθεσιακός χώρος της Φιλαρμονικής για τους επόμενους μήνες. Την έκθεση επιμελήθηκε ο εικαστική ομάδα CHORUS EFFECT (Valery Bolotιn, Masha Zusman και Μαρία Σχινά). Την αίθουσά μας επισκέφθηκε πλήθος φιλότεχνων και φίλων ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης. Η μπάντα της Φιλαρμονικής πλαισίωσε την εκδήλωση ερμηνεύοντας την σύνθεση του Αμερικανού συνθέτη πειραματικής μουσικής La Monte Young με το όνομα “Composition 1960 #7” καθώς και άλλα κομμάτια από το ρεπερτόριό της. Προσφέρθηκαν μεζέδες που έφτιαξε ειδικά για την εκδήλωση η κ. Δώρα Αλεξιάδου καθώς και τσίπουρο και κρασί.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε Κυριακή 11:00-14:00. Γιά άλλες ώρες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

Η έκθεση, που έχει το όνομα “Εικονοφωνία”, “αντλεί την έμπνευσή της από το φαινόμενο της σύγχρονης γραφικής παρτιτούρας και εστιάζει στις σχέσεις μεταξύ ήχου και εικόνας”.
Έχει δύο κομμάτια:
Το ένα είναι ιστορικό όπου παρουσιάζονται παραδείγματα από παρτιτούρες σημαντικών συνθετών που θεωρήθηκαν από την ομάδα σημαντικές, ενδιαφέρουσες ή απλά όμορφες.

Το δεύτερο μέρος αυτής της έκθεσης αποτελείται από τρία έργα τα οποία είναι εγκαταστάσεις με χρήση πολυμέσων και τα οποία κατασκεύασαν η Masha Zusman, η Μαρία Σχινά και ο Valery Bolotin  με την συνεργασία μουσικών που δύο από αυτούς , ο Πάνος Κουντάνης και ο Παναγιώτης Λευθέρης είναι μέλη της Φιλαρμονικής.
Το έργο της Μαρίας Σχινά ονομάζεται “Φαροδείκτης” και αποτελείται από ένα εικαστικό βιβλίο με σχέδια και εκτύπωση σε χαρτί καθώς και ένα φωτεινό κουτί από μέταλλο ξύλο και plexiglas με ηλεκτρικό κύκλωμα που εξομοιώνει το φως του φάρου του Μουδαρίου. Το έργο βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα φάρων της Μεσογείου, την θέση, το ύψος, την λαμπρότητα και τις αναλαμπές, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χαρτί και μέταλλο και ψηφιοποιήθηκαν ώστε να γίνουν συγχρόνως και ένα ηχητικό τοπίο. Την σύνθεση και τον προγραμματισμό του ηχητικού τοπίου έκανε ο Πάνος Κουντάνης και του έδωσε το όνομα “Φωτεινός Παλμός”. Τον σχεδιασμό της παρουσίασης έκανε ο Valery Bolotin ενώ το ηλεκτρικό κύκλωμα σχεδίασε ο Πέτρος Κομηνός.
Το έργο της Masha Zusman ονομάζεται «Κατάλογος Πολεμικών Πλοίων, Μεσόγειος Θάλασσα 2018 Μέρος Ι – Υποβρύχια». Είναι μια εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων στον τοίχο από γραφίτη σε χαρτί. Το ηχητικό κομμάτι ονομάζεται Κύθηρα/Αντικύθηρα και το συνέθεσε η ομάδα Musica Nova (Yoni Niv και Tom Soloveitzik).
To έργο του Valery Bolotin ονομάζεται «Ξένα Σώματα» και αποτελείται απο μια παραγωγή βίντεο 10 λεπτών, ένα κείμενο και μια ηχητική σύνθεση του Παναγιώτη Λευθέρη και του Valery Bolotin με το όνομα “Voice Piece”. Η προβολή, ο ήχος και το κείμενο μπορούν να παρακολουθηθούν μαζί ή ξεχωριστά.

Οι φωτογραφίες είναι του Παύλου Κορωναίου.

 

Τα εγκαινια της νεας εκθεσης της Φιλαρμονικής – The opening of the new Philharmonic exhibition.

 

“ΕΙΚΟΝΟΦΩΝΙΑ”: Η Φιλαρμονική εγκαινιάζει την νέα έκθεση της εικαστικής ομάδας “CHORUS EFFECT”

“Iconophonia”: New  exhibion at Philharmoniki from “CHORUS EFFECT” art group.

 

 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Η έκθεση “Eικονοφωνία” αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ εικαστικών  και μουσικών. Οργανώθηκε από την ομάδα Chorus Effect που αποτελείται από τους Masha Zusman, Μαρία Σχινά  και   Valery Bolotin. οι οποίοι, βασιζόμενοι σε κάποια συγκεκριμένη ιδέα ο καθένας, συνεργάστηκαν  αντίστοιχα με τους μουσικούς Musica Nova, Παναγιώτη Κουντάνη και Παναγιώτης Λευθέρη στη δημιουργία εγκαταστάσεων με τη χρήση πολυμέσων.

Η έκθεση των έργων τους πλαισιώνεται με μια συλλογή αντιγράφων από γραφικές παρτιτούρες  γνωστών συνθετών του 20ου αιώνα όπως των Cage, Ξενάκη, Stockhausen, κ.α.

Εγκαίνια Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν μουσικά δρώμενα και ομιλίες.

“Iconophonia” exhibition is a collaboration between artists and musicians. It is organized by Chorus Effect group, which consists of Masha Zusman, Maria Schina and Valery Bolotin, who, based on a certain idea, collaborated with the musicians Musica Nova, Panagiotis Kountanis and Panagiotis Leftheris in the creation of installations using multimedia. The exhibition of their works is accompanied by a collection of copies of graphic scores of well-known composers of the 20th century such as Cage, Xenakis, Stockhausen, and others.

Opening on Friday. October 12 at 20:30,  at the hall of Philharmonic at Potamos Village, Kythira Island, Greece.

During the exhibition will be presented musical events and speeches.

Happening στο παζάρι του Ποταμού

Στις 12 Αυγούστου το πρωϊ στο παζάρι του Ποταμού η μπάντα της Φιλαρμονικής πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη “έκπληξη” . Βγήκε και επαιξε 4 κομμάτια από το ρεπερτόριό της, προς μεγάλη ευχαρίστηση των επισκεπτών, που ανταποκρίθηκαν με  αγάπη και ενδιαφέρον.

Συναυλία Allcomers και Φιλαρμονικής Ποταμού 2-6-2018 (αποσπάσματα)/ Concert of Allcomers & Philharmonic of Potamos (excertps)

Για άλλη μια χρονιά η ερασιτεχνική ορχήστρα εγχόρδων από το Λονδίνο “Allcomers”, που ο Chris Shurety φέρνει στα Κύθηρα  κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 14 χρόνια, συνέπραξε με την Φιλαρμονική μας στην τελική συναυλία του εβδομαδιαίου αυτού project. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κυθηραίκού Συνδέσμου στην Χώρα το Σάββατο στις 2 Ιουνίου και την ορχήστρα διηύθυναν οι καθηγήτριες της ορχήστρας, βιολονίστρια Routh Gibson και η βιολοντσελίστρια και performer μουσικού θεάτρου Zoe Martlew καθώς και ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Παναγιώτης Λευθέρης. Έπαιξαν έργα των Leroy Anderson, Benjamin Britten, Johann Hasse, Michael Nyman, Astor Piazzola,  Henry Purcell  και  Jean Sibelius. Μαζί με την Φιλαρμονική ερμήνευσαν το πρελούδιο από το “Te Deum”  του Marc-Antoine Charpentier καθώς και δύο κομμάτια του Παναγιώτη Λευθέρη, το “Dance of Kythera” βασισμένο σε παραδοσιακές μελωδίες του νησιού και τον “Αποχαιρετισμό” κομμάτι ειδικά γραμμένο για την βραδιά αυτή, σε πρώτη εκτέλεση. Επίσης, μόνη της η Φιλαρμονική, ερμήνευσε τον “Ρωσικό Χορό” του Tom Waits  σε διασκευή Catelouso. Η  Zoe Martlew, ως παρουσιάστρια της εκδήλωσης, δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση, ενώ το κοινό αντάμειψε τους μουσικούς με παρατεταταμένα χειροκροτήματα. Γενικά η  εγκαρδιότητα που διακρίνει κάθε χρονο τις συναυλίες αυτές, φέρνει πιό κοντά το κυθηραϊκό κοινό στην τέχνη της μουσικής, σε μία από τις ελάχιστες εκδηλώσεις του είδους που γίνονται στο νησί.

 

For another year the “Allcomers” amateur string orchestra, which Chris Shurety has brought to Kythera every summer for the last 14 years, has collaborated with our Philharmonic in the final concert of this weekly project. The concert took place at the Kithiraikos Sindesmos in Chora on Saturday, June 2, and the orchestra was directed by the violinist Routh Gibson and the violinist and performer of the theater Zoe Martlew and the Philharmonic Director Panayotis Leftheris. They played compositions by Leroy Anderson, Benjamin Britten, Johann Hasse, Michael Nyman, Astor Piazzola, Henry Purcell and Jean Sibelius. Together with  Philharmoniki they interpreted the prelude from “Te Deum” by Marc-Antoine Charpentier and two pieces by Panayotis Leftheris, “Dance of Kythera” based on traditional melodies of the island and the premiere of  “Farewell” a piece specially written for this evening. Also, Philharmoniki performed the “Russian Dance” by Tom Waits in a cover by Catelouso. Zoe Martlew, as the presenter of the event, created a special atmosphere, while the audience rewarded the musicians with long-standing applause. Generally, the cordiality that distinguishes these concerts every year brings the Kytherian audience closer to the art of music, at one of the few events of this kind that takes place on the island.

3 Μικρά κομμάτια/3 short pieces

3 μικρά κομμάτια για βιόλα και βιολοντσέλο του Παναγιώτη Λευθέρη από την συναυλία που έδωσαν η Routh Gibson (βιόλα)  και η Zoe Martlew (τσέλο) στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στις 30 Μαϊου.

3 small pieces for viola and cello by Panayotis Leftheris from the concert given by Routh Gibson (viola) and Zoe Martlew (cello) in the Philharmonic Hall on May 30th.

 

 

Συναυλία με τους Allcomers…!

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 2 Ιουνίου  στις 20:30 στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στην Χώρα όπου η Φιλαρμονική θα συμπράξει για άλλη μια χρονιά με την βρεττανική ορχήστρα εγχόρδων AllcomersΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλια στην Αιθουσα της Φιλαρμονικης

Σας προσκαλούμε σε αυτή την μοναδική συναυλία κλασσικής μουσικής που θα γίνει την Τετάρτη 30 του μήνα στις 20:30 στην αίθουσά μας στον Ποταμό. Οι δύο εξαιρετικές σολίστ από την Βρετανία Routh Gibson και Zoe Martlew θα παρουσιάσουν ένα  πρόγραμμά με μουσική από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι και σήμερα που θα έχει και …  κάποιο κυθηραϊκό ενδιαφέρον! Οι σολίστ αυτές είναι οι φετεινές διδάσκοντες (tutors) του καλοκαιρινού εργαστηρίου της  βρετανικής ορχήστρας  εγχόρδων Allcomers που πραγματοποιείται για 13η χρονιά στο νησί μας. Η συναυλία της ορχήστρας αυτή σε συνεργασία με την Φιλαρμονική θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα του Κυθηραϊκού συνδέσμου στην Χώρα! Και στις δύο συναυλίες θα παρουσιαστούν και έργα του μαέστρου της μπάντας μας Παναγιώτη Λευθέρη.

afisa2

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! HAPPY EASTER!

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

MARCHING BAND OF KYTHERA (POTAMOS PHILHARMONIC) WISHES HAPPY EASTER TO EVERYONE!

30126156_883304918520131_1838763079_o
Εκθεση ιστορικής φωτογραφίας / Historic photos exhibition

H εικαστική ομάδα της φιλαρμονικής με το όνομα CHORUS EFFECT επιμελείται της έκθεσης ιστορικών φωτογραφιών του φωτογράφου της Καστοριάς των αρχών του 20ου αι. Λεωνίδα Παπάζογλου. Η έκθεση, που θα φιλοξενείται στην αίθουσα της φιλαρμονικής μέχρι το καλοκαίρι, είναι ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων.

Το φλουρί στην βασιλόπητα κέρδισε φέτος ο κ. Κανάβης!

IMG_20180129_225123144