Ανακοινωσεις/news

Συναυλία Allcomers και Φιλαρμονικής Ποταμού 2-6-2018 (αποσπάσματα)/ Concert of Allcomers & Philharmonic of Potamos (excertps)

Για άλλη μια χρονιά η ερασιτεχνική ορχήστρα εγχόρδων από το Λονδίνο “Allcomers”, που ο Chris Shurety φέρνει στα Κύθηρα  κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 14 χρόνια, συνέπραξε με την Φιλαρμονική μας στην τελική συναυλία του εβδομαδιαίου αυτού project. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κυθηραίκού Συνδέσμου στην Χώρα το Σάββατο στις 2 Ιουνίου και την ορχήστρα διηύθυναν οι καθηγήτριες της ορχήστρας, βιολονίστρια Routh Gibson και η βιολοντσελίστρια και performer μουσικού θεάτρου Zoe Martlew καθώς και ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Παναγιώτης Λευθέρης. Έπαιξαν έργα των Leroy Anderson, Benjamin Britten, Johann Hasse, Michael Nyman, Astor Piazzola,  Henry Purcell  και  Jean Sibelius. Μαζί με την Φιλαρμονική ερμήνευσαν το πρελούδιο από το “Te Deum”  του Marc-Antoine Charpentier καθώς και δύο κομμάτια του Παναγιώτη Λευθέρη, το “Dance of Kythera” βασισμένο σε παραδοσιακές μελωδίες του νησιού και τον “Αποχαιρετισμό” κομμάτι ειδικά γραμμένο για την βραδιά αυτή, σε πρώτη εκτέλεση. Επίσης, μόνη της η Φιλαρμονική, ερμήνευσε τον “Ρωσικό Χορό” του Tom Waits  σε διασκευή Catelouso. Η  Zoe Martlew, ως παρουσιάστρια της εκδήλωσης, δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση, ενώ το κοινό αντάμειψε τους μουσικούς με παρατεταταμένα χειροκροτήματα. Γενικά η  εγκαρδιότητα που διακρίνει κάθε χρονο τις συναυλίες αυτές, φέρνει πιό κοντά το κυθηραϊκό κοινό στην τέχνη της μουσικής, σε μία από τις ελάχιστες εκδηλώσεις του είδους που γίνονται στο νησί.

 

For another year the “Allcomers” amateur string orchestra, which Chris Shurety has brought to Kythera every summer for the last 14 years, has collaborated with our Philharmonic in the final concert of this weekly project. The concert took place at the Kithiraikos Sindesmos in Chora on Saturday, June 2, and the orchestra was directed by the violinist Routh Gibson and the violinist and performer of the theater Zoe Martlew and the Philharmonic Director Panayotis Leftheris. They played compositions by Leroy Anderson, Benjamin Britten, Johann Hasse, Michael Nyman, Astor Piazzola, Henry Purcell and Jean Sibelius. Together with  Philharmoniki they interpreted the prelude from “Te Deum” by Marc-Antoine Charpentier and two pieces by Panayotis Leftheris, “Dance of Kythera” based on traditional melodies of the island and the premiere of  “Farewell” a piece specially written for this evening. Also, Philharmoniki performed the “Russian Dance” by Tom Waits in a cover by Catelouso. Zoe Martlew, as the presenter of the event, created a special atmosphere, while the audience rewarded the musicians with long-standing applause. Generally, the cordiality that distinguishes these concerts every year brings the Kytherian audience closer to the art of music, at one of the few events of this kind that takes place on the island.

3 Μικρά κομμάτια/3 short pieces

3 μικρά κομμάτια για βιόλα και βιολοντσέλο του Παναγιώτη Λευθέρη από την συναυλία που έδωσαν η Routh Gibson (βιόλα)  και η Zoe Martlew (τσέλο) στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στις 30 Μαϊου.

3 small pieces for viola and cello by Panayotis Leftheris from the concert given by Routh Gibson (viola) and Zoe Martlew (cello) in the Philharmonic Hall on May 30th.

 

 

Συναυλία με τους Allcomers…!

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 2 Ιουνίου  στις 20:30 στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στην Χώρα όπου η Φιλαρμονική θα συμπράξει για άλλη μια χρονιά με την βρεττανική ορχήστρα εγχόρδων AllcomersΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλια στην Αιθουσα της Φιλαρμονικης

Σας προσκαλούμε σε αυτή την μοναδική συναυλία κλασσικής μουσικής που θα γίνει την Τετάρτη 30 του μήνα στις 20:30 στην αίθουσά μας στον Ποταμό. Οι δύο εξαιρετικές σολίστ από την Βρετανία Routh Gibson και Zoe Martlew θα παρουσιάσουν ένα  πρόγραμμά με μουσική από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι και σήμερα που θα έχει και …  κάποιο κυθηραϊκό ενδιαφέρον! Οι σολίστ αυτές είναι οι φετεινές διδάσκοντες (tutors) του καλοκαιρινού εργαστηρίου της  βρετανικής ορχήστρας  εγχόρδων Allcomers που πραγματοποιείται για 13η χρονιά στο νησί μας. Η συναυλία της ορχήστρας αυτή σε συνεργασία με την Φιλαρμονική θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα του Κυθηραϊκού συνδέσμου στην Χώρα! Και στις δύο συναυλίες θα παρουσιαστούν και έργα του μαέστρου της μπάντας μας Παναγιώτη Λευθέρη.

afisa2

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! HAPPY EASTER!

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

MARCHING BAND OF KYTHERA (POTAMOS PHILHARMONIC) WISHES HAPPY EASTER TO EVERYONE!

30126156_883304918520131_1838763079_o
Εκθεση ιστορικής φωτογραφίας / Historic photos exhibition

H εικαστική ομάδα της φιλαρμονικής με το όνομα CHORUS EFFECT επιμελείται της έκθεσης ιστορικών φωτογραφιών του φωτογράφου της Καστοριάς των αρχών του 20ου αι. Λεωνίδα Παπάζογλου. Η έκθεση, που θα φιλοξενείται στην αίθουσα της φιλαρμονικής μέχρι το καλοκαίρι, είναι ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων.

 

 

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου, παρέλαση  στον Ποταμό και στην Χώρα!Η Φιλαρμονική διανθίζει με την παρουσία της τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές του νησιού χάρη στην εθελοντική εργασία των μελών της, εργασία απαιτητική σε χρόνο και κόπο, τόσο  στην παρουσίαση όσο και στην προετοιμασία.

 

 

 

Τις φωτογραφίες τράβηξαν η Ρενάτα και η Κίρα και το βίντεο ο Βαλέριος!

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Λιβάδι

Η Φιλαρμονική συνόδεψε την εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας  καθώς περνούσε από το χωριό στο δρόμο της για την Χώρα.

28239010_1844939755537667_612782065069059916_o

Καρναβάλι στον Ποταμό

Η Φιλαρμονική συμμετείχε και φέτος στο Καρναβάλι του Ποταμού στις 18 Φεβρουαρίου μασκαρεμένη σε Τσιγγάνικο “μπουλόυκι”!

27973032_998551530304125_4385239359967966566_n

Το νέο Logo της Φιλαρμονικής

Ο γνωστός κυθήριος εικαστικός Μανώλης Χάρος φιλοτέχνησε το νέο σήμα της Φιλαρμονικής. Το ΔΣ του σωματείου και τα μέλη της μπάντας τον ευχαριστούν πολύ!

 

Τις φωτογραφίες τράβηξαν ο Παύλος και ο Παναγιώτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το φλουρί στην βασιλόπητα κέρδισε φέτος ο κ. Κανάβης!

IMG_20180129_225123144